VACANTA DE VARA LA ATELIER!

ATELIERE DE PICTURA SI GRAFICA

CAND?

In luna Iulie si August vom avea programul de vara la atelierul de pictura si desen Jitariu Studio.

In fiecare zi de luni pana vineri de la ora 11:00 pana la ora 13:00 vom avea activitati de creatie artistica. In aceasta perioada vom experimenta tehnici de pictura si grafica cu diferite materiale folosite in scopul efectelor vizuale cat mai spectaculoase.

CUM?

Inscriere prin formularul de mai jos sau prin datele de contact. Specficati ziua  si varsta copilului si astfel veti avea locul rezervat in grupele organizate pentru copii. Grupa mica (varsta de 7 ani) este deja in formare pentru ziua de luni de la ora 11:00.

Conditii de inscriere: pasiune si devotament pentru pictura si desen.

CAT?

Se poate opta:

  • 1 sedinta: 1,5 h (90 min)
    Pret: 55 ron sedinta sau *4 sedinte consecutive cu abonament redus : 150 ron. (se pot opta pentru mai multe sedinte pe saptamana sau mai multe abonamente pe luna). Materialele sunt incluse.

sau

  • 1 sedinta: 2 h (120 min)
    Pret: 68 ron sedinta sau *4 sedinte consecutive cu abonament redus : 180 ron. (se pot opta pentru mai multe sedinte pe saptamana sau mai multe abonamente pe luna). Materialele sunt incluse.

*In urma programarilor, sedintele neonorate de cursant sunt considerate efectuate. Sedinta omisa se poate recupera doar prin reprogramare in aceeasi saptamana in limita locurilor disponibile.  Reprogramarea sedintei la cursul de pictura se poate face prin mesaj telefonic sau online cu cel putin o zi inainte.

*Se pot inscrie in programul de vara si cursantii care frecventeaza deja atelierul de arta Jitariu Studio.

ATENTIE! LOCURILE SUNT LIMITATE!

Va asteptam cu drag!

Detalii despre cursurile de pictura si desen dupa vacanta.

Formular de inscriere la atelierul de vara

Puteti specifica detaliile de participare la sectiunea mentiuni

Targul De Arta Parallax-OCTOMBRIE 2017

Stimate vizitator,

Am fost incantata ca am avut ocazia de a imi expune lucrarile la Parallax – cel mai mare targ al artistilor independenti si al designer-ilor din Europa.
Evenimentul a avut loc in Londra, la Chelsea Town Hall, in zilele de 20 si 22 octombrie si cu vizualizare privata a evenimentului in 20 octombrie.

Va multumesc tuturor pentru vizita in Galeria 42 si pentru multele aprecieri,

Anca Jitariu Gliga

Vernisaj Expoziție de pictură ‘Mesaje fără cuvinte’

Deschiderea expoziției de pictură și grafică “Mesaje fără cuvinte” a avut loc joi – 1 iunie, 2017, ora 14:00 la Casino din Parcul Central Cluj-Napoca.
Seria amplă de lucrări dedicată iubitorilor de artă și Zilei Copilului sunt realizate de 22 copii (6-10 ani) și tineri (14-23 ani ) ce au fost îndrumați în domeniul artelor frumoase de artistul plastic Anca Jitariu Gliga.

Promenada de picturi a expus mesaje în imagini cu diferite interpretări și tehnici picturale ale peisajelor, portretelor și compozițiilor libere pe suporturi de carton, pânză și hârtie.
Expoziția de artă contemporană ‚Mesaje fără cuvinte’ are rolul de a promova cultura, dar și abilitățile celor ce își exprimă creativitatea prin pictură și desen, iar rezultatul fiind efectul spectacolelor vizuale dedicate iubitorilor de artă și frumos.

Mai mult de atât, acești oameni frumoși au donat vânzările lucrărilor expuse, copiilor abandonați, celor defavorizați și tinerilor ce părăsesc centrele de plasament. Cei din Asociația Alfa Grup sunt implicați exclusiv în acoperirea nevoilor acestor copii, iar prin acțiunea caritabilă ne-am dorit să venim din nou în sprijinul lor.
Evenimentul a propus prin artă și frumos dorința de a fi alături de cei ce au nevoie de noi.

MULȚUMIM TUTUROR!

« 1 of 2 »

Licitatii pentru arta la Art for Broken Heart

Art for Broken Heart – Eveniment caritabil, 2014, 2016, 2017, Centrul de cultura urbana, Cluj

Peste 200 de copii, adolescenti si tineri abandonati de parinti, care au suferit abuzuri fizice si psihice sau care provin din familii foarte sarace vor putea spera la o viata mai buna cu ajutorul banilor adunati in cadrul licitatiei Art for Broken Heart, cea de-a 4 editie.

Alaturi de organizatorii Asociatiei Alfa Grup, pictorii clujeni si copii cu talent artistic si-au donat lucrarile pentru sansa la educatie, dezvoltare armonioasa si sanatoasa a copiilor abandonati, a celor defavorizati si a tinerilor care parasesc sistemul de protectie.

Din dorinta de a aduce un sprijin si un zambet acelor tineri, la evenimentul caritabil a participat si atelierul de creatie Jitariu Studio reprezentat de 5 copii ce au dorit sa doneze cate o lucrare realizata sub indrumarea artistei Anca Jitariu.

Pentru a sustine prin pictura si emotie cauza evenimentului “Art for Broken Heart”, tabloul „Sunt aici” a fost special creat de artistul plastic Anca Jitariu, stiind ca acesta va avea un impact vizual asupra celor ce urmau sa vina la acest eveniment.

La prima si a cincea editie Anca Jitariu a participat cu drag alaturi de alte lucrari personale special alese pentru aceeasi cauza. (titlul lucrarilor „What Tears can Bring”si “Calator”).

Lucrarile donate din cadrul atelierului Jitariu Studio (toate lucrarile au fost licitate si cumparate de iubitorii de arta):

titlul-suprapuneri-color
“OVERLAYS COLOR” Author: Krisztina Moldovan (9 years) Technique: collage on canvas
titlul-in-vis
“IN DREAM” Author: Vencel Szatmari (10 years) Technique: acrylic on canvas
titlul-ocrotim
“WE PROTECT YOU” Author: Sophia Cătană (9 years) Technique: painting on glass
titlul-valea-stancilor
“THE CLIFFS VALLEY” Author: Diana Fărcaş (13 years) Technique: acrylic on cardboard
titlul-creator
“CREATOR” Author: Dalia Uțiu (17 years) Technique: acrylic on canvas
titlul-sunt-aici
“I AM HERE” Artist: Anca Jitariu Gliga Technique: acrylic on canvas, auctioned in 2016
what-tears-can-bring2
“WHAT TEARS CAN BRING?” Artist: Anca Jitariu Gliga Technique: oil on canvas, auctioned in 2014
“TRAVELER” Artist: Anca Jitariu Gliga Technique: oil on canvas, auctioned in 2017

 

 

 

 

 

 

Expozitia Alzheimer’s in the Frame

In colaborare cu Draw Events, organizatorii Alzheimer’s Shows si Fundatia Bounce Alzheimer’s Therapy (BAT), colectivul si de asemenea impreuna cu artistii s-au adunat pentru a ajuta la cresterea constientizarii bolii Alzheimer si dementa.

Evenimentul prezinta o panotare exclusivista a operelor de arta numite Memorabile Icoane, o colectie de portrete cu oameni celebrii afectati de Alzheimer si dementa ca Terry Pratchett, Betty Schwartz si Jack Lord. Seria ‘Memorable Icons, o expozitie unica de arta cu portrete exceptionale a fost o selectie a unor lucrari de arta originale lucrate in diferite tehnici create de o serie de artisti extrem de apreciati si talentati: Anna Carter, Lesley Ennis si Robert Adam, printre ei si Anca Jitariu.

Proiectul Alzheimer’s in the Frame – incluzand ‘Betty Schwartz (n. Robinson)’ ulei pe panza – artist Anca Jitariu
 Betty a devenit prima femeie care a castigat medalia de aur olimpic la pista de alergare de 100 m in 1928
Va invitam sa vedeti si sa cititi despre succesul istoric si povestea ei incredibila: watch video here / read about Betty R. Schwartz
‘Alzheimer’s in the Frame – Memorable Icons’ – expozitie cu vizionare privata la prestigioasa galerie Elena Shchukina, Mayfair, Londra
si a doua vizionare la Alzheimer’s Show, Olympia Center, Londra
(16  lucrari de arta in tehnici diferite: ulei pe panza, acrilic, sticla si print)
At Olympia, London
« 1 of 14 »

Invitatie Emisiune TV, in Martie

Interviu Anca Jitariu, moderator TV Raluca Ghita

Decoratiuni pentru luna Martie lucrate manual de artist Anca Jitariu  

Emisiunea Ziua Buna – LookPlus TV, Cluj Napoca

(difuzare nationala)

Invitatie Emisiune TV

Interviu Anca Jitariu, moderator TV Raluca Ghita

Decoratiuni de Craciun lucrate manual de artist Anca Jitariu  

Emisiunea Ziua Buna – LookPlus TV, Cluj Napoca

(difuzare nationala)